Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups Jiggles en Crazy Boy

Breezy Kingussie Non Stop Jiggles Crazy Boy Of Happy Fellow Home

22 Jun 2009: Snik snik voor ons is het weer voorbij, maar gelukkig weer heel aardige mensen ontzettend blij. Want zij hebben hun cairntje nu eindelijk thuis. Niet meer wachten tot we hem weer zien. Zouden ze nog nieuwe foto's hebben op hun site. Nee gewoon de hele dag hun cairntje thuis. Zelf hun cairntje opvoeden tot een leuke hond. Wij denken daarvoor een goede basis te hebben gelegd en wensen dan ook nogmaals langs deze weg iedereen succes. Het is weer allemaal zo snel gegaan, toen we zondagavond op de bank zaten kwam pas echt het besef dat ze er niet meer waren ................................... ja toen was het even stil. Maar erop terug kijkend hebben we er weer van genoten alsmede ook onze andere honden. Dus voor dit nestje zijn het dan weer de laatste fotos. Hopelijk tot een volgende keer. Groetjes Christel en Eric.

15 Juni 2009: Hier dan eindelijk de foto's en video van afgelopen weekeinde. Voor ons nog maar een paar dagen genieten, voor de baasjes is het aftellen begonnen. Het bezoek in het Dierenpark was weer goed gegaan we hadden mooi stralend weer. Niet te koud en niet te warm perfect dus. De baasjes uit de buurt vonden het dan ook super dat ze mee mochten. Voor de eerste keer met hun eigen pup aan het lijntje. Zo hoefde de bolderwagen niet mee. Ik zou zeggen geniet van het filmpje en de iet wat meer foto's omdat ik weer niet kon kiezen. Groetjes en tot het einde van deze week.

  

 

 

12 Juni 2009: Belofte maakt schuld, dus hierbij de foto's. Haast niet voor te stellen dat ze over 1 week ons alweer gaan verlaten. Maaar morgen lekker naar het dierenpark en weer filmen en fotograferen tussen de oohhhhhh en oeoeoeoeoe aaahahhhhhhhh door. Genieten dus. Groetjes tot binnenkort.!!

 

 

 

9 Juni 2009: We hebben een drukke week achter de rug: Enten, chippen en natuurlijk de levershunttest. Gelukkig was alles in orde. En natuurlijk weer allemaal nieuwe dingen meegemaakt, aan het lijntje alleen naar buiten, in de auto, veel bezoek en een vreemde hond van een ander ras tussen de pupjes in. Gelukkig vind Jiggles dit allemaal goed. en Dazzle geniet duidelijk van de puppen en speelt er uitgebreid mee, net zoals Jiggles. Urany is regelmatig de klos ,dat ze haar allemaal tegelijk "aanvallen"hahaha. Maar gelukkig vindt ze dat helemaal niet erg. Met een beetje mazzel kunnen we in het weekeind naar het dierenpark, en kunnen ze nog meer meemaken.

De roepnamen zijn nu ook bekend :

BREEZY KINGUSSIE I AM A COOL BOY; ZAPPA,

BREEZY KINGUSSIE CHECK ME OUT; FAOLÁN (spreek uit Phelan, betekent in het gaelic; klein grijs wolfje),

BREEZY KINGUSSIE BIG TIME TO SHINE; BANJER en

BREEZY KINGUSSIE ADDICTED TO LOVE: SKYE. foto's volgen zo snel mogelijk

31 Mei 2009: Hier is ie weer een stukje film van onze pups. Nu ze eenmaal geproefd hebben dat er meer is dan de puppy-ren, zijn ze natuurlijk niet meer zo tevreden als ze wakker worden en dan gegeten hebben. Dan willen ze graag door onze woonkamer stappen en het liefst naar buiten. In de tuin hebben we hier en daar rondom de planten maar wat hekjes gezet want het trekken aan de planten is een grote hobby. De onderlinge stoei partijtjes gaan er ook zoals verwacht wat heviger er aan toe. We gaan nu ook elke dag als het weer zo blijft even naar de "grote buitenwereld" de kinderen in de buurt vinden het weer super en in No Time is het knuffelen geblazen, met hier en daar een "Au" .... Ja die tandjes zijn scherp zoals ik al zei. Ze doen het allemaal goed en gaan goed vooruit. Voor de vorm even de tussenstand in gewichten.: Blauw 1725gr ; Oranje 1670gr ; Bruin 1870gr ; Grijs 1520gr ; Ook waren gisteren onze vrienden van de kennel "Rough Wroughts" op bezoek en werden onze pupjes gekeurd door Diana die een keurmeester in opleiding is. De bevindingen waren goed en nagenoeg zoals we zelf ook dachten, we mochten, en zijn ook trots op dit mooie nestje. Tot de volgende keer met weer wat kiekjes.


29 Mei 2009: Hier weer enkele foto's en dat met een super mooi lang weekend voor de boeg. Kunnen we goed uitrusten voor de drukke volgende week. Op het programma staat: Dierenarts entingen; De Chipper komt aan om ze te Chippen ; Levershunt test ; En tot slot weer een ontworm kuurtje. Tussen tijds zullen we ook leuke dingen gaan doen. Ze zijn voor het eerst samen aan het lijntje buiten geweest, dat was niet zo 'n succes de eerste keer zoals altijd een vlechtwerk van je welste. Als het weer mee zit een mooi bolderwagen ritje zodat de kinderen in de buurt ook weer kunnen knuffelen ect ect (Niet naar Pinkpop overigens dat is toch iets te luid denk ik........hahahahaha) . Later in het pinksterweekend volgen dan weer de video opname's. Groetjes tot ziens

 

 

25 Mei 2009: Hier is ie weer, een video opname." Spring is in the Air" lijkt het motto. De pups worden al lekker actief en gaan goed op onderzoek uit. Ze gaan met de dag vooruit en eten al goed wat hun ook voorgeschoteld wordt. Ook drinken ze nog graag bij Jiggles (mams). Dazzle speelt ook leuk met de pups, al vindt ze het nog vreemd als een pup bij haar een tepeltje gaat zoeken om te drinken. Na een rustig begin speelt Jiggles nu ook weer lekker met haar pups. De tandjes beginnen al goed door te komen, dus hoe lang ze nog bij moeder mogen drinken is afwachten. Ook hebben de pups kennis gemaakt met Urani en zijn hiervan niet onder de indruk qua grootte. In het afgelopend weekend zijn ze een paar maal naar buiten geweest achter in de tuin, aangezien het hier heerlijk weer was. Later deze week weer wat foto's maarrrrrr voor nu weer veel kijk plezier gewenst.

 21 Mei 2009: Update!! De pups zijn sinds vandaag helemaal beneden in de woonkamer. Het ging goed deze week met onze andere honden. Urani onze Duitse Herder blijft nog op afstand zij kijkt wel maar wacht alles geduldig af. De tijd dat zij de favoriet van de puppies is komt eraan zodra de pups ook buiten het hekwerk gaan stappen. De pups klimmen dus al zelfstandig in de mand en in de Bench. De bench is vandaag voor het eerst geplaatst. En zonder ze er zelf in te leggen gingen ze er allemaal in, om gezellig een dutje te doen. Dazzle is het nieuwsgierigst en het lijkt alsof ze niet kan wachten tot zij grote ZUS kan gaan spelen. Weazy is ook geïntresseert en denkt af en toe dat ze van haar zijn. Van moeders mag bijna alles, ze weet dat er een hek tussen zit en vindt het goed dat de pups door het hek contact maken. We zijn begonnen met het bijvoeren van Engergieque een vlees hapje speciaal voor pups en honden. We zullen er ook langzaam wat gemalen brokjes door doen zodat ze aan de smaak ervan kunnen wennen. Groetjes en tot gauw. Christel en Eric

 

16 Mei 2009: Hehe hier zijn we dan weer. Alles zit nu al boven 1000 gram. Ze komen de laatste dagen wat minder aan, maar ze worden ook beweeglijker. Bij de foto's van deze week een aantal koppies close-up. En dan eindelijk weer een stukje video zie onder. Vandaag komen ze voor het eerst naar de woonkamer. Dan kunnen onze andere honden ook meegenieten van al dat leuks. Gisteren is Christel begonnen met bijvoeren en zo bouwen we dit langzaam op. Achterin de bekjes zitten al de eerste tandjes dus dat zit er ook weer aan te komen. De komende weken zal alles in rap tempo vooruit gaan. Dus volgende week zullen ze nog beter rond stappen dan vandaag. Grijs is al tot aan de drempel van de puppy kraam kamer gelopen, Maar door zijn lichte gewicht loopt hij ook het beste. Ik zal het hierbij laten dus bekijk de video en foto's maar snel en tot de volgende keer.

8 mei 2009: ruim 15 dagen oud en ze groeien als kool!!!!!! Blauw 886 gramoranje 817 grambruin 901 gram!! en grijs 820 gram. Nageltjes zijn al voor de 2e keer geknipt en ondertussen hebben ze ook de oogjes open. En dan hebben ze meteen andere koppies. Langzaam beginnen ze ook wat meer op hun pootjes te staan, en wordt het kruipen al een beetje stappen. Het zijn heel tevreden pups en liggen graag bij je op een arm of schoot, en daar kun je dan uren naar kijken. hahahaha

 

 

 30 April 2009: Alweer 1 week oud! Ze groeien als kool en zitten vanavond al ruim over de 500 gram en zelfs 600 gram!! Ze kruipen al goed rond en liggen al vaak boven op Jiggles te klauteren. Jiggles geeft gelukkig genoeg melk en is weer een zeer zorgzame moeder. Ze komt af en toe al eens even mee naar beneden of ligt in de tuin. Ook boven zie je dat ze al regelmatig naast de kist ligt. Onze eerst puppykopers zijn al op bezoek geweest en natuurlijk waren er weer de nodige ahhhh's en ohhhh's. Jiggles vond het allemaal prima, en zeker omdat zij ook de nodige aandacht kreeg.

 

 

 

 26 April 2009: Hier is dan het eerste filmpje weer. Het begint bij de echo waarop we bevestigt krijgen dat ze drachtig is. Daarna zie je Jiggles in al haar pogingen een gemakkelijke positie te vinden voor haar gezond ronde buikje. En onze talloze pogingen om het trappen van de pups in haar buik op video vast te leggen. En dan........... kijk gewoon maar dat is veel leuker.

Met de pups gaat het goed in volgorde van geboorte wegen ze nu: 
1) Reu Blauwe lintje 397gr 2) Teef Oranje lintje 332gr 3) Reu Bruin lintje 407 gr. 4) Reu Zilver/Grijs lintje 360 gr. Met Jiggles gaat ook alles goed ze zorgt goed voor haar pups, Komende week komen de eerste puppy kopers haar kroost bewonderen. Ze mogen dan een moment genieten zoals wij nu uren achter elkaar kunnen genieten van dit nestje. Er zullen nu weer regelmatig foto's en video's ( video 1x per week) geplaatst worden, dus kom gerust nog eens terug op onze site en laat een berichtje achter in ons Gastenboek als jullie het leuk vonden. Tot de volgende keer Christel en Eric

 

 22 April 2009: Op dag 62 van de dracht is het dan zover. Jiggles begint rond 06u45 te hijgen / rillen ook graaft ze op alle ligkussens in ons huis. Maar favoriete stek is natuurlijk de donkere berging waar Weazy haar bench heeft staan. Hier gaat ze zelfs zo te keer dat er een kussen aan stuk gaat. Na zo'n hele inspannende dag beginnen de eerste weeën om 20u45 en om 21u25 de eerste persweeën. Er wordt na 30 min. even de dierenarts geraadpleegd die zegt dat het nog een 20 min mag doorgaan. We hebben net de telefoon weggelegd en daar is dan de eerste pup rond 21u 55. In stuitligging en maar liefst 307 gr.. Jiggles breekt alle records wat dit aan gaat. Deze is nog niet goed droog en gewogen of pup nummer twee dient zich al aan het is een teefje van 246 gr. (niet licht maar beter dan de reu). Jiggles neemt dan een pauze van ongeveer een uur en dan is nummer 3 er een reutje van 285 gr. en binnen het erop volgende uur is nummer 4 er gezond en wel hij (ook een reu) weegt 257gr.. Jiggles en haar puppen maken het goed maar liggen natuurlijk veel te rusten van deze inspannende dag.