Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups Jiggles en Emil 2012

Breezy Kingussie Non Stop Jiggles Glenmore's Emotion Pur

 


28 Jul 2012: Waaaaaaaaaaaauw wat weer een geweldige dag met de pups. Dank zij Veerle en Martijn waarvan ook de nodige foto's erbij zitten hebben de pups een geweldige ervaring in het dierenpark Born gehad. Het weer was super droog en niet te warm. Ik kon het dan ook niet laten om minder dan 21 foto's te selecteren. Want in de namiddag toen de pups waren bij gekomen hebben ze nog lekker in de tuin kunnen rond lopen. Geniet van de foto's en Veerle en Martijn nog bedankt voor jullie hulp.

 

25 Jul 2012: Oh wat is het druk maar oooohh wat is het leuk druk om te doen. Voor dat jullie het filmpje bekijken ga nog even naar het toillet en als je snel motionsickness hebt, dan slik maar al een tabletje. Jullie zullen wel zien waarom. Het gaat uitstekend met de bende inmiddels variëren de gewichten van 1700 gram to bijna 2000 gram. Afgelopen week zijn er nog twee fokkers komen kijken die alle hondjes gekeurd hebben op bouw als ook de hondjes op zich bekeken hebben. Ook zij kwamen tot de conclusie dat het weer een goed nestje is, met vrolijke en onderzoekende pups. Jiggles gaat nog maar 1 a 2 keer per dag erbij om te voeden maar spelen doet ze elke keer met haar kroost. Ook de andere hebben er enorm plezier in. Onze Duitse herder Manauya valt ook bij de pups in de smaak. Hopelijk kunnen we zaterdag naar het dieren park hier in Born, als het niet regent, we zullen zien. Groetjes en tot een volgende keer.

 

 

 

17 Juli 2012: Hier is dan hopelijk weer een vermakelijk filmpje, ik had het liefst een half uur erop gezet maar dat is toch online echt not done. Met de pups gaat het goed en eten al goed hun brokjes. Vandaag zijn ze gechipt. Dat is niet zo prettig voor hun maar erg onder de indruk waren ze nu ook weer niet. Ook hebben ze vanavond kennis gemaakt met Dazzle en Doky en moeders Jiggles vond dat OK. Daar waar Dazzle het snel hogerop zocht was Doky wel te vinden om een rondje om de bank te lopen met de puppen achter haar aan huppelend. Dat vond ze natuurlijk geweldig al die volgers. En ze heeft niet eens een twitter account maar wel 4 volgers haha. Geniet maar van de +/- 6 minuten video en als jullie het leuk vonden laat dan maar eens een reactie in het gasten boek achter. Morgen staat een ritje met de bolderwagen naar de lokale markt in de planning als deze geweldige zomer het plan niet in het water laat vallen. Groetjes en tot de volgende keer.


09 juli 2012: Alweer meer dan een week voorbij. Wat gaat de tijd weer snel. We genieten er elke dag van, zoals ze nu per dag sprongen vooruit maken. Ze lopen al vrolijk door de woonkamer en het zal niet lang duren dan zullen ze ook de tuin in lopen. Ja dat lopen van ons gaat dan wat minder snel want voor je het weet heb je een pup bij je voeten. Ze eten nu al zelfstandig het vlees en vandaag zelfs al wat puppy brokjes. Met al flink wat tandjes in de mond vind moeder Jiggles het ook niet altijd even prettig als ze drinken, maar zo nu en dan mogen ze dat wel nog van haar. Ze speelt zelf ook met de pups en de speeltjes hihi. De andere honden mogen intussen wel al kijken maar nog niet met hun kennismaken zonder hekje. Onze Doky kan niet wachten tot ze van Jiggles groen licht krijgt om te spelen. Haar geduld wordt op de proef gesteld :-). Wij gaan weer genieten van al het mooi's, zie foto's en video hier beneden.

 

01 Juli 2012: He he eindelijk weer even tijd om wat foto's te plaatsen. De pups komen nu elke dag leker naar beneden dat is hartstikke gezellig, en zo kunnen onze andere Cairns ook kennis maken met dit heerlijk nestje. We zijn gisteren begonnen met wat bij te voeren. Niet omdat ze niet zouden bijkomen want dat doen ze echt wel. We hebben wekelijks bezoek wat ook weer erg gezellig is. Van een hele lieve persoon ontvingen wij een speelkleed waar de pups leuk op kunnen spelen en allerlei eerste dingetjes en knisperende geluidjes kunnen mee maken. Nogmaals hartelijk dank voor de persoon van wie wij dit mochten ontvangen.

 

 

22 Jun 2012: Hier zijn we weer met een aantal foto's.De pupjes doen het echt geweldig, met dank aan mama Jiggles natuurlijk. De oogjes zijn open en dat betekend dat we nog meer smelten dan voorheen. Vandaag hebben ze hun eerste ontwormbehandeling gehad.
Het viel niet in de smaak hahahahaaha, maar het moet nu eenmaal. De puppen bewegen goed. De namen van dit nestje zijn geïnspireerd op Bee Gee songs:

Blauw = Breezy Kingussie Heartbreaker / gewicht 784 gr
Oranje = Breezy Kingussie Night Fever / gewicht 806 gr
Rood = Breezy Kingussie You Win Again / gewicht 685gr
Groen = Breezy Kingussie Jive Talking / gewicht 685gr

 

 

15 Jun 2012: Hieronder is dan het eerste video filmpje van tijdens de bevalling en de eerste week. Het is toch al weer ruim een week geleden. De tijd gaat dus erg snel. Dit weekend komen al enkele mensen kijken naar het schoons dat Jiggles en Emil weer gepresteerd hebben.

 

12 Jun 2012: Hier zijn weer wat foto's om samen met ons mee te genieten. Natuurlijk is het live bewonderen vele malen leuker, maar dat is niet voor iedereen mogelijk. De pups zijn nu 5 dagen oud en groeien goed. Met Jiggles gaat ook alles naar wens. Ze verzorgt haar kroost weer heel goed. Alle puppen zijn nu al goed aan gekomen. Onderaan een foto met de pups in het mandje de dag na de geboorte. Deze zullen we later nog eens herhalen om het verschil dan goed te zien. We hopen snel weer wat foto's en of video toe te voegen zodat jullie alles kunnen volgen. Groetjes Christel en Eric.

 

06 Jun 2012: Het wachten is voorbij. Vandaag zijn er 4 pupjes geboren.  Als eerste kwam ons meisje met het Oranje lintje naar buiten. Oranje moest dus de eerste kleur worden. Met haar gewicht 242 gram was het niet de gemakelijkste voor Jiggles om mee te beginnen. Niet zo heel lang kwam het meisje met het rode lintje. Zij was met haar 216 gram wat lichter. Toen heeft Jiggles een pauze genomen van ongeveer 1,5 uur alvorens dat ze weer verder ging met de bevalling. De volgende was een reutje van 248 gram hij kreeg en stoer blauw lintje. Waarna aansluitend en als laatste ons 3e meisje met het groene lintje kwam, Zij woog 215 gram.

28 Mei 2012: Jiggles wordt al breeder en we hebben ook al enkele malen mogen genieten van de bewegende pups in haar buik. Ze komt dan heel trots bij je zitten zo van voel eens.... leuk he. Het is werkelijk weer mooi om mee te mogen maken. Met deze warmte zoekt moeder natuurlijk de tegel vloer regelmatig op om te koelen. En het heerlijk op de rug liggen slapen. Voor de buitenstaander hopen we dat ze kunnen genieten van de foto's al is dat nooit zo leuk als live natuurlijk.

07 Mei 2012: Vandaag voor de echo geweest met Jiggles. Ze blijkt inderdaad drachtig van een aantal pups. Hieronder de eerste beelden van dit nieuwe wonder.