Breezy Kingussie

Cairnterriërs

Pups Weazy en Lewis 2007

Raghound Caraweazy Non Stop Fun of Glanalladale

 19 Juni 2007: Nou het is dan eindelijk zover 4 van de 5 pups zijn al bij hun nieuwe baasje. Dutch (zwarte bandje) blijft nog een paar weken maar ook van hem zullen we afscheid moeten nemen. Dit zal ons zeker niet meevallen. Toen de eerste afgelopen vrijdag vertok hebben Christel en Ik een traantje weg gepinkt, maar we wisten dat ze het allemaal goed gaan hebben. Bij de tweede was het al minder emotioneel. Na zaterdag was alleen Dutch dus nog over. Net als alle andere pups heeft ook hij zijn eerste nacht alleen helemaal doorgeslapen. 
Wij wensen dus alle nieuwe baasjes nogmaals veel succes in het opvoeden van hun nieuwe Cairn Pup.

Roepnaam:Dua / Double Knoclout = Blauw bandje

 

Roepnaam: "Trui" / (Caraweazy's Trui = Geel bandje)

Roepnaam: "Misty " / (Play Misty for Me = Groen Bandje)

Roepaam: "April" / ( Born in April = Paars Bandje)

 

11 Jun 2007: Hier zijn we weer met wat foto's en een nieuwe video opname. Het is nu echt aftellen geblazen. Voor ons ging het te snel de baasjes kunnen niet wachten. Vrijdag gaan de eerste 3 ons verlaten en Zaterdag nog 1. Dutch (zwarte bandje) blijft nog even een paar weken dus helemaal stil is het dus niet. Dus tot de volgende keer. 

 

07 juni 2007: Vandaag zijn de puppies 7 weken. Ze (wij) hebben een paar spannende dagen achter de rug. Dinsdag het chippen en vandaag de levershunttest. Alles is gelukkig goed gegaan en de puppies zijn allemaal in orde. Nu begint al het aftellen , want volgende week vrijdag gaan de eerste al weg. Maar morgen gaan we eerst nog naar het dierenpark en genieten we nog even van ze.

03 Juni 2007: Hier zijn weer eens wat foto's en een filmpje. Het heeft wat langer geduurd daarom zijn het er meer dan anders. We zijn gisteren ook naar een nestje Tibetaanse Terriërs geweest 4 st . Dat was een feest voor alle (4+5) 9 pups. Het autoritje van 20 minuten en de vreemde omgeving waren geen probleem. Ze waren in korte tijd net zo actief als thuis. Ze hebben mogen rollen en dollen maar werden ook door de keurmeester (Petra) gekeurd. Welk hondje naar welke baas gaat is nu ook bekend dus deze zijn nu hopelijk dolblij dat ze nu echt naar de foto's van hun hondje kunnen kijken. Groetjes en tot eind deze week, want dan staat het chippen (dinsdag)en de levershunttest (donderdag) op het programma.

 

2 juni 2007: Alweer 6 weken voorbij. Ondertussen zijn ze allemaal geënt en hebben ze hun 3e wormkuur al weer gehad. Daar hebben ze gelukkig allemaal geen last van. Ze zijn al op straat aan het lijntje mee geweest en vinden alles even interessant.Met mamma en de andere spelen is nog steeds een groot feest. En de tuin onveilig maken ook! Foto's volgen.

26 mei 2007: Ze zijn al weer 5 weken geweest!! Wat gaat dat toch snel. Ze zijn zeer ondernemend en gaan ook graag naar buiten. Ondertussen zijn de groteren er ook allemaal tegelijk bij geweest en dat vinden de puppen toch wel heel erg leuk. De spelletjes tussen de puppen worden steeds heftiger. Af en toe eten ze ook al alleen maar de vaste brok.Voor Weazy is de tijd nu aangebroken dat ze wat minder hoeft te voeden en wat meer met de puppen kan spelen en vooral opvoeden!! De rest nemen wij over.

 

19 mei 2007: Daar zijn we dan eindelijk weer met een nieuw filmpje en weer wat foto's. Ze groeien goed en wegen nu allemaal meer dan 1200 gram. Ze beginnen goed te spelen en te ontdekken. Maar na een 20 tal minuten is het meestal weer rustig voor 2 uurtjes. Vanmorgen is onze Uranie die altijd heel beleefd op afstand blijft, even alleen met de pups geweest en ze vonden het allemaal fantastisch.

 

 

 

 

13 Mei 2007: Moederdag vandaag. Dit betekend dat Weazy de restjes mag opeten die de puppen achterlaten. Vanmorgen was dat niet al te veel. Vanavond was Weazy slimmer door de pups kort voor het eten te voeden. Hierdoor bleef er iets meer over. Maar ze lusten er wel "vleespap" van. Getuige de foto's hieronder. Later deze week weer een nieuw filmpje. Nu vanavond zijn de puppen weer naar beneden gekomen kan Weazy toch bij de anderen in de buurt zijn, zolang de andere maar niet te kort bij de puppen komen. Maar het gaat al weer beter als gisteren.

Groetjes en tot later Christel en Eric

 

12 mei 2007: Vandaag de puppies even naar onder en laten kennis maken met de grote honden. Onze jonge DH Manauya , was boven verwachting, erg rustig en voorzichtig. Jiggles kroop bij ze in de mand en vond ze maar wat interessant ! en staat dus nu nog voor de ren te piepen dat ze erbij wil. Urany is altijd verstandig en laat ze de eerste tijd met rust. Weazy zit wel in de ren wat te brommen, maar de ervaring leert dat dat met de week minder wordt. Ook hebben de puppies vanmiddag hun eerste vlees gehad. en ze vonden het maar wat lekker! Ze bleven maar in de vingers bijten voor meer!

09 Mei 2007: Eindelijk weer eens nieuwe bewegende beelden. Hier zijn ze bijna 3 weken oud. Het blauwe reutje krijgt al voelbaar 1 tandje door. Ze stappen al heel goed rond en beginnen ook met elkaar te spelen.We genieten er enorm van en kunnen bijna niet geloven dat ze alweer bijna 3 weken zijn.

 

6 mei 2007: Vandaag 2e koppel puppy-eigenaren geweest. Waren er natuurlijk ook helemaal weg. Vanavond hebben ze echte puppy-halsbandjes om gekregen. Nu lijken het helemaal echte hondjes!

 

Zwarte reutje

 

Blauwe reutje

 

Paars Teefje

3 mei 2007: Vandaag alweer 2 weken!! Ze groeien goed en hebben vandaag hun eerste wormkuurtje gehad, en dat ging prima, en ze hebben er helemaal geen last van gehad. Paars 675 gram, Groen 676 gram, Geel 685 gram,Blauw 720 gram en Zwart 707 gram.

30 April 2007:Gisteren de eerste nieuwe eigenaren geweest. Het ging prima . Het gele teefje heeft sinds vanmorgen de oogjes al een stukje open.

29 April 2007: Hieronder weer een kleine video-opname van de pups met 1 week.

 

26 april 2007: Alweer 1 week oud !!Ze groeien goed: paars 477 gram, groen 470 gram, geel 455 gram, blauw 458 gram en zwart 466 gram. De namen zijn ook bekend:

Breezy Kingussie Double Knock-Out
Breezy Kingussie Dutch Dynamite
Breezy Kingussie Play Misty For Me
Breezy Kingussie Born in April
Breezy Kingussie Caraweazy's Trui

24 April 2007: Hallo beste web bezoekers. Hier onder weer twee nieuwe foto's van de pups. Ze komen per dag tussen de 20 a 30 gram bij dus dat gaat als een speer. Ze zijn allen rond de 400 gram. Wat gaat het weer snel zeg dus dat wordt per dag zo veel mogelijk genieten. Groetjes en tot een volgende keer.

 Vlnr: Geel Groen ; Paars

Vnlr: Zwart ; Blauw

21 April 2007: Hallo aan iedereen die dit leest. Onze kleine cairns groeien al heel goed. Moeder begint ook goed te herstellen van al haar inspanningen. Alle pups zijn goed bij gekomen dus dat is goed nieuws. Onderstaand vinden jullie de foto's van de kopjes gemaakt op 20 April. In omgekeerde volgorde zoals ze geboren zijn. Want dat was als volgt: Als eerste kwam ons Paars teefje (waarschijnlijk zo gekleurd als onze Jiggles van vorig jaar), daarna het donkerder gekleurde Groene teefje. Toen kwam ons Geel teefje ter wereld. Waarna het lang wachten was op de jongens. Als eerste Blauw en zoals jongens soms zijn, hebben ze hun eigen manier van aanpakken en kwamen in een stuit ligging eruit. De laatste maar zeker niet de minste zwarte reu moest dit natuurlijk ook even nadoen. En dat terwijl onze dames het goede voorbeeld hadden gegeven. Maar alles is over het geheel gezien niet slecht gelopen. 
We houden jullie op deze pagina op de hoogte van de verdere ontwikkelingen van dit leuke nestje.

 

 

Ons reutje met het zwarte bandje weegt al 301 Gram

 

Ons Blauw reutje weegt al 283 Gram

Ons Geel teefje van al 280 Gram

Ons Groen teefje van weegt al 281 Gram

Ons Paars teefje van al 295 Gram

19 April 2007: Heden zijn er 5 pups geboren na een lange bevalling.Maar ze maken het allemaal goed. Eerst kwamen de 3 teefjes( 255,240 en 230 gram) en toen de 2 reutjes (235 en 264 gram). Zoals jullie zien, weer behoorlijke knoeperds van puppen.

 

 

31 Maart 2007: Zie hier onze aanstaande moeder met haar lekker rond buikje. De lange gezamelijke wandeling wordt wat ingekort want ze blijft wat achter qua tempo. Foto is 31 Maart genomen

 

19 mrt 2007: Vandaag zijn we voor de echo geweest met Weazy, en er waren duidelijk puppies te zien! Nu begint het spannende aftellen naar de geboorte. Hopelijk verloopt alles voorspoedig en krijgen we een paar gezonde pups

18 Feb 2007: Ook vandaag is de dekking goed gegaan. Nu wachten op de echo die we over een kleine maand kunnen laten maken.

16 Feb 2007: De dekking van vandaag is zeer goed verlopen. Zondag gaan we voor de zekerheid nog een keer

04 Feb 2007: WEAZY is 4 Feb 2007 loops geworden!!  Als alles goed gaat zal ze volgende week gedekt worden.